1. Chleb EVERYDAY – Opinie – Cena – Zamienniki – Ulotka – Skład

Chleb EVERYDAY

SMACZNY, BEZGLUTENOWY CHLEB Z ZIARNAMI SORGA I DYNI. CHLEB EVERYDAY

W naszych czasach jest ogrom ludzi, którzy są zmuszeni stosować dietę bezglutenową. Świetnym rozwiązaniem dla takich osób jest bezglutenowy chleb z ziarnami sorga i dyni EVERYDAY. To gotowa mieszanka chlebowa stworzona do indywidualnego wypieku. Własnoręcznie upieczesz dla siebie pyszny i zdrowy chlebek. Zdrowy, naturalny i smaczny.

UNIKALNY SKŁAD MIESZANKI CHLEBOWEJ EVERYDAY

Chleb EVERYDAYChleb EVERYDAY jest pozbawiony wszelkich substancji, które mogłyby zaszkodzić osobie uczulonej na gluten. Nie zawiera laktozy, zbóż z zawartością glutenu, jajek, mleka, soi, orzechów, ziaren sezamu oraz innych produktów, szkodliwych dla bezglutenowców. Jego najważniejsze składniki to:
⦁ skrobia kukurydziana
⦁ mąka z ziaren sorgo
⦁ mielone ziarna słonecznika
⦁ mielony kminek
⦁ nasiona lnu
⦁ mąka z dyni

Wszystkie te składniki są zupełnie bezpieczne dla organizmu, a osoby uczulone na gluten mogą go spożywać bez żadnych obaw i ograniczeń.

JAK KROK PO KROKU UPIEC SMACZNY CHLEB EVERYDAY?

Przepis jest bardzo prosty, tym bardziej że w opakowaniu mamy gotową mieszankę.
1. Zanim otworzymy torebkę wstrząsamy nią parokrotnie.
2. Wsypujemy mieszankę do żaroodpornego naczynia i dodajemy 5 g suchych drożdży, lub 20 g płynnych (taka ilość drożdży niezbędna jest do 500 g mieszanki)
3. Następnie należy dodać 340 ml letniej wody i mieszać powstałą mieszankę przez około 10 min aż do momentu powstania jednolitej konsystencji.
4. Tak przygotowaną mieszankę wstawiamy do rozgrzanego do 40 stopni piekarnika na 20 minut do wyrośnięcia.
5. Wyjmujemy z piekarnika po czym delikatnie formujemy bułeczki, lub wstawiamy do formy do pieczenia, jeśli wolimy chleb.
6. Pozostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około 60 minut.
7. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni i pieczemy chleb, bądź bułki przez około godzinę.

I gotowe! Szybko, łatwo i smacznie. Możesz cieszyć się dobrym i świeżym chlebkiem własnej roboty. Ja jestem zafascynowana jego smakiem, zresztą nie jedynie ja. Moja rodzina nie może się go nachwalić. Zwłaszcza gdy jeszcze ciepły trafia na nasz stół. Jest nie tylko pyszny, ale także bardzo zdrowy, a to przecież najważniejsze.

CHLEB EVERYDAY I MNÓSTWO POZYTYWNYCH OPINII

Już wcześniej słyszałam same pozytywy na temat tego chlebka. Dziś sama wydałabym taką opinię. Jest znakomity. Oto kilka opinii z sieci:

„Mój synek jest na diecie bezglutenowej. Chlebek bardzo mu smakuje. Pomaga mi w pieczeniu, co cieszy go jeszcze bardziej. Jest niejadkiem i miałam duży problem z wybraniem dla niego odpowiedniego pieczywa. Ten chlebek wręcz pochłania. Zalecam każdemu. U nas zagościł na stałe”.
Martyna 27 lat.

„Oboje z mężem nie tolerujemy glutenu. Chleb EVERYDAY to dla nas fantastyczne rozwiązanie. Jest pyszny i zdrowy. Na naszym stole będzie jeszcze przez długi czas. Zwłaszcza że smakuje obłędnie”.
Magdalena 33 lata.

Jak widać nie tylko ja jestem zafascynowana mieszanką chlebową EVERYDAY. Spróbuj również Ty. Naprawdę warto.